Salata de linte cu rosii sotate

Postat de Ela68 in Vegan / Raw vegan
15 Mai 2013 | 11810 vizualizari
Salata de linte cu rosii sotate

Fiind tot mai preocupata de alimentatia vegetariana, am inceput sa caut retete simple si gustoase, cu valoare nutritiva ridicata. Am ales de data aceasta ca ingredient principal lintea. Pentru cine nu stie, o portie de 100 gr de linte contine 26 de grame de proteine, asigurand organismului 60% din cantitatea necesara zilnica de fier. Totodata scade nivelul colesterolului, iar numarul de calorii/portie este foarte mic (200). Continutul de fibre este ridicat, fapt ce duce la senzatia de satietate.

Ingrediente

  • 2 cepe verzi ( sau 1 ceapa uscata )
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1/2 lingurita mirodenia ( merge si doar cu sare si piper )
  • 75 gr linte ( eu am avut verde )
  • 75 gr bulgur
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • zema de la o lamaie mica

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. 

Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc  iute pana se evapora lichidul.

Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua ori.Cand e bine fiarta, o strecuram si o adaugam impreuna cu bulgur-ul ( pe care l-am fiert 5 min in apa cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de rosii.

Lasam pe foc inca un minut pana ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam patrunjelul.Cand s-a racit, asezonam cu zeama de lamaie. Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte cu rosii sotate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Seitan in stil asiatic

Postat de xana

Seitan in stil asiatic

Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul. Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de Anett

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 16:02
la 15.05.2013, 16:14
N-am mancat niciodata linte,nu stiu ce gust are...dar arata bine ce ai facut tu acolo.
la 15.05.2013, 16:27
Cleme, e prima data cand gatesc linte, prima oara am mancat la o prietena.
la 15.05.2013, 16:29
la 15.05.2013, 16:39
buna salata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking