Ingrediente
- 200 g de linte blondă
- 1 foaie de dafin
- 6 foi frumoase de varza mica Pak Choï
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin
- 1 lingurita mustar de Dijon
- sare, piper
- 300 g de pipote de rata confiate
- 2 c à s de ghimbir confiat (facultativ)
- o mana de nuci maruntite
Mod de preparare
Spalati lintea sub apa rece.
Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit.
Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa ramana calduta ca sa absoarba bine sosul.
Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper).
Preparati varza: indepartati foile, spalati-le bine, indepartati tija alba, scurgeti de apa si taiati foile verzi in lamele.
Amestecati varza cu sosul si dati deoparte.
Taiati fin lamelele de ghimbir confiat.
Reveniti intr-o tigaie pipotele confiate la foc potrivit, colorati-le usor.
Amestecati lintea calduta cu varza si sosul vinaigrette.
Adaugati ghimbirul, nucile maruntite si pipotele caldute.
Puneti sare, piper amestecati si serviti imediat.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|