Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju

Postat de Adinuta in Vegan / Raw vegan
14 Ian 2012 | 8747 vizualizari
Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju

Imi plac destul de mult nucile caju si din pacate sunt cam scumpe, asa ca nu ma bucur de ele foarte des, insa partea buna la nuci/alune in general este ca sunt foarte satioase si nici nu este recomandat sa le mancam in cantitati mari. Caju imi plac pentru ca au un gust foarte subtil si odata hidratate pot fi transformate intr-o crema ce poate fi folosita cu succes atat in retete sarate, cat si in deserturi. Eu am amestecat-o cu putina lamaie pentru a-i da un gust acrisor si am folosit-o in loc de smantana intr-o salata simpla, sanatoasa, care imi place foarte mult.

Ingrediente

  • un morcov
  • telina
  • vreo doi pumni de caju
  • putina lamaie
  • un catel de usturoi (usturoi)
  • sare
  • menta verde (optional)

Mod de preparare

Pasul 1: nucile caju se pun intr-un castron si peste ele se pune apa cat sa le acopere. Se lasa cateva ore la inmuiat (cel mai sigur si simplu peste noapte).

Pasul 2: Se scurg nucile si se dau prin mixer pana se transforma intr-o pasta. Se adauga putina sare si un strop de lamaie dupa gust.

Pasul 3: Morcovul si telina se dau pe razatoare. In principiu se foloseste atata telina cat morcov. Se da si usturoiul pe razatoare sau se preseaza. Se amesteca.

Pasul 4: Se adauga "smantana" de caju peste morcov si telina, sare daca mai este nevoie (eu mananc cam nesarat) si menta daca va place.

Este foarte gustoasa cu paine prajita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...

Citeste continuarea

Amestec de legume uscate - VIGITA

Postat de panacris

Amestec de legume uscate - VIGITA

Rădăcinoasele  se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien. Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 13:48
Adinuta scumpa vreau si eu
la 14.01.2012, 14:36
frumoasa prezentare...de reteta nici nu mai zic
la 14.01.2012, 15:21
Vreau si o feliuta, super reteta!
la 14.01.2012, 15:32
suna tare bine, d-apoi la gust
la 14.01.2012, 16:14
superba reteta! O astept la Dulce Romanie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html ca tare se incadreaza in tema

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking