Ingrediente
- 100 gr. somon afumat;
- 2 cepe mici (galbenă şi roşie);
- 250 gr. paste colorate;
- 100 gr. măsline;
- 200 gr. sos de roşii (gros, făcut în casă);
- 50 gr. caşcaval;
- zeamă de lămâie, busuioc uscat (opţional).
Mod de preparare
Pentru început fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj (în apă clocotită, uşor sărată, timp indicat pe ambalaj, scurse şi clătite sub jet de apă rece; proporţia este 100 gr. paste uscate / 1 litru de apă).
Cât timp fierb pastele, pregatim celelalte ingrediente şi le asamblăm în salatieră.
- desfacem somonul şi îl tocăm mărunt;
- curăţăm ceapa şi o tăiem feliuţe subţiri;
- spălăm măslinele şi uscăm într-un şervet absorbant.
După ce pastele sunt gata, le adăugăm peste celelalte ingrediente. Turnăm uşor sosul de roşii şi adăugăm caşcavalul ras.
Amestecăm şi servim!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste cu somon afumat şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|