Salata de primavara cu sparanghel si branza de capra aromatizata

Postat de Satisfyyourcravings in Salate
4 Feb 2016 | 2623 vizualizari
Salata de primavara cu sparanghel si branza de capra aromatizata

Ingrediente

  • 1 salata Little Gems
  • 5 tulpini sparanghel
  • 4 ridichi
  • 30 grame branza de capra
  • 10 frunze busuioc proaspat
  • 3 linguri chives tocat
  • 2 linguri ulei din miez de nuca
  • 1 lingura maioneza din iaurt
  • 1/2 lingurita miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita otet
  • sare/piper
  • 1 lingura miez de nuca
  • 1 lingurita fistic

Mod de preparare

Se prajesc nucile si fisticul intr-o tigaie fara ulei, pana elibereaza aromele.

Cu ajutorul unui mojar se transforma busuiocul si chives intr-o pasta. Se imparte in 2 si o jumatate se amesteca cu branza de capra, care se patreaza apoi la frigider, iar celalata jumatate se amesteca cu otetul, mierea, uleiul din nuci, sare, piper, maioneza, sucul de lamaie si otetul pana se obtine un dressing cremos. 

Se taie cotorul salatei si se desface frunza cu frunza. Se feliaza ridichiile. Cu ajutorul unui peeler, se taie sparanghelul in panglici lungi. Se amesteca salata cu ridichiile, sparangheul si dressingul. 

Se aseaza pe un platou si se presara cu nucile si fisticul sfaramate si branza de capra aromatizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de primavara cu sparanghel si branza de capra aromatizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu gogosar copt

Postat de autodiag

Salata de vinete cu gogosar copt

Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un...

Citeste continuarea

Salata cu orez

Postat de caroline

Salata cu orez

Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 15:47
Ahh, brânză de capră, busuioc, miere şi fistic, îmi place această combinaţie, nu ştiu de ce, dar îmi place, asta pentru că-mi plac mult ingredientele luate separat. Sparanghel am mâncat (mai mult) în Grecia, la nooi prefer verdeţurile autohtone.
Dacă vin prin zonă, mă primeşti la masă aşa mofturos? ))
Fain!
la 04.02.2016, 16:04
Te primesc Padre, cum sa nu?
la 04.02.2016, 16:05
la 04.02.2016, 16:24
la 04.02.2016, 16:50
Ce salatica buna!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking