Ingrediente
- 1 bucată medie țelină
- 2 bucăți morcovi
- 2 bucăți măr ionatan de Voinesti
- 1 bucată lămâie
- cca. 200 g piept de pui dezosat
- sare de mare
- 1 bucată foaie de dafin
- mix de piper (negru, alb, roșu, coriandru) 1 linguriță
- cca. 100 ml maioneză
- cca. 100 g miez de nucă
Mod de preparare
Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte.
Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Puiul se combină cu ingredientele de mai sus, și miezul de nucă prăjit ușor la cuptor și tăiată grosier, se amestecă ușor și se lasă cca. 10 minute la frigider pentru a se combina aromele. Se adaugă apoi maioneza și se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|