Ingrediente
- 10-12 frunze de salată verde
- 2 roșii
- 1/2 castravete mare (Fabio) sau 2 castraveți mici
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 legătură de mărar (opțional)
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 grame de brânză tofu cu chimen
- 8-10 măsline fără sâmburi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță de chimen (opțional)
- Pentru decor și servit:
- 1/2 lămâie
Mod de preparare
Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă.
Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele.
Se spală roșiile și se feliază.
Se taie brânza tofu sub formă de cubulețe, care se rumenesc uniform, pe cât posibil, la tigaie, în ulei de floare soarelui și la foc mediu. După ce s-au rumenit uniform, cubulețele de tofu se pun pe o farfurie și se presară cu: sare, piper și boia de ardei dulce.
În bolul de servire se pune salata verde, tăiată grosier, rondelele de castraveți, roșiile feliate, ceapa verde rondele, măslinele și la urmă, cubulețele de tofu rumenite, cu tot cu uleiul (răcit) în care s-au rumenit, distribuit pe toată suprafața salatei.
Se condimentează cu: sare, piper, chimion și mărar (dacă se dorește) se stropește cu zeama de la o jumătate de lămâie și după 10 minute în care condimentele să fie absorbite de legume, salata se poate servi, eventual cu pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|