Salata de sfecla rosie

Postat de diana_k in Muraturi
18 Mar 2010 | 11369 vizualizari
Salata de sfecla rosie

Ingrediente

  • 2 kg sfecla rosie mai micuta, nu am gasit mai mica decat se vede
  • 100g chimion
  • 1 hrean
  • 1l apa
  • 100ml otet
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingura sare

Mod de preparare

Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute.

Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea.

Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau se rade, dupa preferinta.

Se amesteca cu hreanul ras sau macinat, cine prefera poate sa-l taie fasiute.

Apa se pune la fiert cu sarea si zaharul, la urma se aduga otetul.

Chimionul se pune separat la fiert cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se strecoara apa si se pune peste sfecla, turnam si apa fierbinte.

Amestecam bine si o repartizam in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911

Copanele de pui in sos de vin

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...

Citeste continuarea

Salata Bratara rubinie

Postat de RODIMUR

Salata Bratara rubinie

Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2010, 12:20
Cu chimion n-am incercat.
la 19.03.2010, 16:16
ce gust o avea? se foloseste alaturi de fripturi nu?
la 19.03.2010, 18:18
Ionela nu ai mancat niciodata ? nu stii ce pierzi...e o salata foarte buna si sanatoasa
la 25.03.2010, 10:22
Si mie imi place ,dar fara chimen,chear duminica am fost la padure si am avut-o linga friptura la gratar.
la 16.05.2010, 08:17
Diana ma bucur ca iti place salata mea !Tare fain ti-a iesit !
Fetelor, incercati numai sa o faceti cu chimion sa vedeti ce buna este ...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking