Ingrediente
- 2 kg sfecla rosie mai micuta, nu am gasit mai mica decat se vede
- 100g chimion
- 1 hrean
- 1l apa
- 100ml otet
- 3-4 linguri de zahar
- 1/2 lingura sare
Mod de preparare
Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute.
Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea.
Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau se rade, dupa preferinta.
Se amesteca cu hreanul ras sau macinat, cine prefera poate sa-l taie fasiute.
Apa se pune la fiert cu sarea si zaharul, la urma se aduga otetul.
Chimionul se pune separat la fiert cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se strecoara apa si se pune peste sfecla, turnam si apa fierbinte.
Amestecam bine si o repartizam in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|