Salata de sfecla rosie cu hrean

Postat de miha in Salate
10 Ian 2012 | 4323 vizualizari
Salata de sfecla rosie cu hrean

Ingrediente

  • 4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
  • 2 radacini de hrean
  • sare si piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.

Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! 

Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.

Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.

Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.

Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.

Aceasta salata este mult mai buna a doua zi. Se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot

Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă....

Citeste continuarea

Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Postat de panacris

Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 23:48
Miha, salata asta este foarte bună, dar am eu o reţetă şi mai bună: se cumpără din piaţă 4 bucăţi sfeclă şi un borcan de hrean de la ţărani, se face o vizită la cea mai bună mamă soacră (aşa cum este a mea), se lasă cumpărăturile, iar peste câteva zile se face altă vizită mamei, de unde plecăm cu salata la borcan. Zău că este cea mai bună salată. Iar mama, cu sau fără salată, oricum este cea mai bună.
la 10.01.2012, 23:49
la 11.01.2012, 01:49
la 11.01.2012, 01:50
) ) anomisana...asa da salata
la 11.01.2012, 08:13
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking