Salata de sfecla rosie la cuptor, cu hrean

Postat de vasimur in Muraturi
21 Mar 2018 | 7918 vizualizari
Salata de sfecla rosie la cuptor, cu hrean

Sfecla roșie se găseşte pe piaţă și în supermarketuri toată iarna, motiv pentru care prefer salata de sfeclă roşie cu hrean preparată proaspăt și nu conservată, la borcan, de toamna. Salata se potrivește aproape la orice fel principal, indiferent dacă este cu, sau fără carne. Rețeta este exact cum o făcea mama mea, deoarece ei îi plăcea foarte mult salata de sfeclă roșie.  

Ingrediente

  • 1 kg sfeclă roșie
  • 1-2 rădăcini de hrean (după gust)
  • 1 lingură sare mare, neiodată
  • 100-150 ml oțet din vin de 9 grade
  • 350-400 ml apă
  • 1 lingură de zahăr sau miere (opțional)
  • piper măcinat (opțional)
  • ulei de măsline (opțional)

Mod de preparare

Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă între 30 și 60 de minute, în funcție de mărimea ei. Le puteți verifica dacă sunt coapte, înțepând cu furculița sau cu o scobitoare. Când intră ușor, înseamnă că sfecla este coaptă. După ce s-au răcit, se desfac din folie, se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare (sau se taie felii, sau cubulețe). Sfecla poate fi și fiartă, cca 20-30 minute, în funcție de mărime. Eu prefer sfecla coaptă la cuptor, deoarece salata este mult mai gustoasă.

Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore pentru ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică, amestecăm cu sfecla roșie și punem în borcane.

Dizolvăm sarea în apă fierbinte, amestecăm cu oţetul şi turnăm peste sfeclă. Capsăm borcanele şi le punem în cămară, la loc răcoros până la servire.

Hreanul nu dă doar aroma sa specifică, ci acţionează și ca un conservant alături de oţet. De aceea borcanele cu salată de sfeclă nu mai trebuie sterilizate suplimentar.

Unii mai adaugă zahăr sau miere dar eu prefer dulceaţa naturală a sfeclei. Când serviți salata, puteți adăuga piper măcinat şi eventual puţin ulei de măsline.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie la cuptor, cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie

Postat de diaconta

Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie

Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara. Se prepara un sos din  unt,faina,lapte si smantana. Se pune untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2018, 11:32
Bună și dulce!
la 21.03.2018, 11:33
Tocmai vreau sa folosesc sfecla din dotare si eu Sanataoasa si gustoasa
la 21.03.2018, 11:46
la 21.03.2018, 11:59
e si foarte ieftina sfecla si delicioasa si sanatoasa! ne place maxim!
la 21.03.2018, 12:11

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking