Ingrediente
- 2 kg gogonele
- 2 kg castraveti
- 2 kg ardei kapia rosu
- 2 kg de ceapa
- 1 mana de sare de muraturi
- 0.700 ml otet de 9 grade
- 0.700 ml apa
- hrean
- cimbru
Mod de preparare
Dupa ce am spalat legumele bine si am curatat ceapa taiem legumele feliute subtiri, le punem intr-un lighean, presaram o mana de sare mare si le lasam pana a doua zi. In ziua urmatoare stoarcem legumele de apa pe care a lasat-o peste noapte si le asezam in borcane. La fundul fiecarui borcan am pus betisoare de hrean si cimbru. Presam usor cu mana compozitia ca sa se aseze in borcane.
Otetul si apa le amestecam ,mai punem sare dupa gust si turnam peste compozitia din borcane si capsam bine. Lasam la loc racoros borcanele.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|