Ingrediente
- 1 ceapă roşie;
- 1 ceapă albă;
- 3 ardei kapia copţi;
- 2 castraveţi verzi;
- 50 gr. măsline;
- 100 gr. cârnăţi afumaţi Plai;
- 100 gr. caşcaval Delaco;
- 2 roşii;
- 3 linguri cu ulei de măsline;
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare
Curăţăm cepele, le spălăm şi le tocăm mărunt.
Le frecăm cu un pic de sare şi 1 lingură cu ulei de măsline pentru a ieşi iuţeala din ele.
Ardeii copţi îi tăiem fâşii după care îi tocăm foarte fin.
Spălăm castraveţii şi roşiile şi le tăiem cubuleţe.
Curăţam măslinele de sâmburi.
Tăiem caşcavalul cuburi mici iar cârnaţii feliuţe.
Într-un vas încăpător amestecăm toate ingredientele pregătite. Potrivim gustul cu sare şi piper, iar după dorinţă mai putem adăuga ulei.
O servim proaspătă, simplă, cu pâine (eventual prăjită), cu lipii sau alături de garnitura preferată (piureuri, paste, orez).
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|