Salata de ton cu maioneza de post

Postat de Ina in Salate
13 Iul 2011 | 18906 vizualizari
Salata de ton cu maioneza de post

Ingrediente

  • 2 conserve cu ton maruntit
  • maioneza din cartofi
  • doua linguri cu gris fierte in 200 ml apa
  • o ceapa
  • piper
  • delikat/sare
  • marar tocat
  • 2-3 castraveti in otet - optional 

Mod de preparare

Scurgem bine uleiul  din conservele de ton. Pregatim maioneza din cartofi  si mustar.

Fierbem 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugam 2 linguri cu gris si mestecam pana se ingroasa si obtinem  o consistenta ca de mamaliga . Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

Curatam o ceapa si o tocam marunt, apoi o amestecam cu tonul bine stors de ulei.   Amestecam totul cu maioneza de cartofi , grisul racit si patrunjel verde tocat. Potrivim de piper, sare si dam pasta la frigider pentru cca. 30 minute.

Daca doriti, puteti adauda si 2-3 castraveti in otet, tocati si scursi  bine  de zeama, ca la varianta de baza  .   

Servim pe felii de paine putin prajita .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ton cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Postat de rocsi_1612

Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin,...

Citeste continuarea

Cosulete cu salata de ton

Postat de rocsi_1612

Cosulete cu salata de ton

Foietajul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Presaram putina faina pe masa de lucru si asezam aluatul foietaj. Cu sucitorul il mai intindem putin, dar nu foarte mult. Cu o forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2011, 19:55
ce frumos ai aranjat
la 13.07.2011, 20:02
e bunaaaa
la 13.07.2011, 20:06
Ina,iar ai fost la pescuit?
la 13.07.2011, 20:12
conserve, Dia', conserve
la 13.07.2011, 20:12
multumesc, Rocsi!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking