Ingrediente
- 4 vinete
- 2 cepe mai mici
- 1 ou
- 1 cana ulei
- otet (sau lamaie)
- mustar
- sare
Mod de preparare
Vinetele coapte bine si mirosind a foc si fum, ca si mine de altfel :)) le-am curatat bine de coaja arsa si apoi le-am tocat f bine.
Ceapa am taiat-o f marunt.
Am facut maioneza din ou (eu fac din ou crud, nefiert): galbenusul cu o lingurita plina de mustar se freaca cu ulei (aprox o cana) incorporat incet, foarte treptat si se drege cu 2 linguri pline de otet de mere (sau 2 linguri de lamaie) si aprox 1 lingurita de sare. Mai mult sau mai putin, dupa gust.
Am amestecat foarte bine vinetele tocate, ceapa marunta si maioneza si le-am servit-o pe felii de paine proaspata cu rosii langa ele pofticiosilor si afumatilor :)) mei baieti (plus una fetita), care inca erau langa foc.
Asa ca o vreme galagia s-a redus la zgomotul focului si sunete de genu: mmmmm, mmmmm, mmmmm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|