Ingrediente
- Am folosit:
- 3 vinete
- 1 ceapa medie
- 1 galbenus
- 100-150 ml ulei
- sare (dupa gust)
Mod de preparare
Vinetele le-am pus la copt pe aragaz la foc mediu si le-am lasat sa se patrunda bine,pana sunt moi si coaja e coapta bine. Dupa ce s-au copt le-am pus intr-o cratita acoperita cu un capac si le-am lasat acolo,in aburi pentru ca mai apoi sa le pot curata mai usor.
Intre timp am inceput sa fac maioneza dintr-un galbenus de ou,peste care am adaugat treptat uleiul si am amestecat bine.La maioneza unul dintre secrete este acela ca se amesteca intr-un singur sens,la inceput uleiul se pune cate putin si mai apoi cand volumul maionezei creste se poate pune mai mult ulei deodata.Daca puneti la inceput foarte mult ulei maioneza se poate taia.Chiar si asa ea se repara cu 2-3 stropi de apa rece,zeama de lamaie sau putin mustar.
Vinetele le-am curatat de coaja si le-am scurs putin,apoi le-am tocat.Am curatat ceapa si pentru a fi foarte fina am bagat-o la blender.
Intr-un castron am amestecat vinetele cu ceapa si maioneza,am pus sare dupa gust si am servit cu paine foarte proaspata si rosii. O bunatate desi aparent e o mancare simpla.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|