Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza

Postat de burdulea56 in Salate
10 Oct 2010 | 5997 vizualizari
Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza

De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.

Ingrediente

  • 2 kg de vinete cu coaja alba
  • 1 galbenus de ou crud
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • sare.

Mod de preparare

Vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez  totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata picanta cu carne de vita

Postat de mihaelar63

Salata picanta cu carne de vita

Frunzele de rucola se spala si se lasa sa se zvante. Puteti folosi uscatorul de salata daca aveti. Rosiile si ardeiul gras se spala.Taiati cuburi rosiile si ardeiul. Carne de...

Citeste continuarea

Salata de legume cu piept de pui si maioneza

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de legume cu piept de pui si maioneza

Cartofii se fierb in coaja. Morcovii se curata si se fierb. Pieptul de pui se fierbe in apa cu un praf de sare. Gogosarii si castravetii se clatesc, se taie marunt si se pun la scurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2010, 22:28
mie mi s-au parut ceva mai dulci decat cele obisnuite dar parca tot nu justifica pretul foarte mare....mi s-a facut iar pofta de vinete tare-mi mai plac
la 10.10.2010, 22:58
la 10.10.2010, 23:25
Diaconta, la noi nu a fost diferenta de pret, au fost la fel, desi o singura doamna vinde acest soi de vreo 2 ani. Asa cum am zis, eu am sa mai cumpar.
la 10.10.2010, 23:26
Vero, multumesc de furci, esti generoasa, te pup.
la 10.10.2010, 23:28
cred ca-s bune

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking