Ingrediente
pentru buburuza si floare:
- 2 pungi vinete congelate ( 6 vinete )
- o ceapa verde
- 4 linguri de smantana
- sare
- 4 linguri de ulei
- o jumatate de rosie ( pentru buburuza)
- boabe de piper
- o maslina
- o rosie ( pentru floare)
- un castravete
Mod de preparare
Scoatem de seara vinetele de la congelator si le punem intr-o strecuratoare. A 2 a zi le tocam bine bine. Punem sare dupa gust si uleiul si amestecam cu o lingura de lemn, apoi adaugam smantana ( daca vi se pare prea multa puneti atat cat va place). Tocam ceapa verde cu tot cu frunze si o punem peste vinete, amestecam usor.
Buburuza se face foarte usor, crestam jumatatea de rosie, iar din loc in loc facem cate o taietura mica cu varful cutitului, apoi vom infige usor boabele de piper, iar capul il vom forma din maslina.
Taiem rosia si castravetele rondele, cat de subtiri putem. Punem pe o farfurie rotunda salata, pe care o aranjam frumos, apoi vom pune buburuza, si rondele de rosii si castravete, astfel formand petalele. Deasupra am pus ceapa verde :)
Modul de ornare l-am vazut tot aici pe bucataras si mi-a placut tare mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu smantana si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|