Ingrediente
- 2dovlecei
- 100g branza feta
- 100g branza gorgonzola
- 100ml smantana
- 1ou
- faina
- sare
- pesmet
- ulei pentru prajit
- 1punga mix salata verde
- 1ceapa rosie sau frunze de ceapa verde
- rosii cherry
Mod de preparare
Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie
Eu,pentru a-mi usura munca si dovlecelul sa capete o aroma mai placuta,am procedat astfel:intr-un castron,am pisat 1catel de usturoi mic,am amestecat cu ouale batute,sare,piper,faina si am subtiat compozitia cu apa minerala;am trecut feliile de dovlecel prin acest amestec si le-am prajit.
Intr-un bol amestecam branzeturile cu sare daca e nevoie,ceapa tocata marunt,smantana;punem aceasta crema intre doua felii de dovlecel si le asezam pe patul de salata verde stropita cu ulei de masline iar printre ea rosii intregi sau jumatati
Servim imediat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|