Ingrediente
- Cartofi roșii de Covasna cca. 1000 g,
- Ouă 4 bucăți,
- Ceapă albă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară,
- Ceapă mini murată 1 borcănel cca. 200 g,
- Măsline verzi umplute cu ardei cca. 200 g,
- Pastă de măsline cu anșoa și capere 1 borcănel cca. 180 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Ulei de măsline 2-3 linguri,
- Oțet balsamic 1-2 linguri,
- Chives/ceapă verde după gust.
Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie bucățele.
În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, ardeiul kapia tăiat cubulețe, castraveții tăiați bucățele, ceapa murată, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Se asezonează salata de sare, piper, ulei de măsline, pasta de măsline și puțin oțet, după gustul fiecăruia, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din cartofi cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|