Salata din cartofi cu pasta de masline

Postat de panacris in Salate
10 Sep 2020 | 1673 vizualizari
Salata din cartofi cu pasta de masline

O salată sățioasă, gustoasă, fără carne, doar cu aromă de pește :D Zmeișorii, n-au știut că există și urme de pește în acastă salată! Au savurat-o cu stoicism! ;) Tare bună a fost și în acesată variantă! ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Cartofi roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Ceapă albă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară,
  • Ceapă mini murată 1 borcănel cca. 200 g,
  • Măsline verzi umplute cu ardei cca. 200 g,
  • Pastă de măsline cu anșoa și capere 1 borcănel cca. 180 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Oțet balsamic 1-2 linguri,
  • Chives/ceapă verde după gust.

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.

Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.

Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie bucățele.

În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, ardeiul kapia tăiat cubulețe, castraveții tăiați bucățele, ceapa murată, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Se asezonează salata de sare, piper, ulei de măsline, pasta de măsline și puțin oțet, după gustul fiecăruia, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din cartofi cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Postat de simona72

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

Postat de mihaelar63

Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop). Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2020, 21:46
la 10.09.2020, 22:21
la 10.09.2020, 23:28
la 10.09.2020, 23:58
la 10.09.2020, 23:58
Pe gustul meu...!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking