Ingrediente
- 6 linguri încărcate de icre de crap
- 3 linguri încărcate de gris de grâu
- 250 ml de apă
- 200-250 ml de ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă galbenă, medie
- zeama de la 1 lămâie
- sare
Mod de preparare
Icrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de sânge. Se lasă apoi în strecurătoare, ca să se scurgă de toată apa.
Între timp se prepară grisul. Se pune apa rece într-un vas, la foc mic și se toarnă ”în ploaie” cele 3 linguri încărcate de gris. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă grisul și se leagă bine. Se ia vasul de pe foc și se lasă grisul să se răcească, dar se amestecă în el, din când în când, ca să se răcească mai repede și ca să să nu se formeze crustă.
Când icrele s-au scurs bine de apă, se curăță de pielițele fine și apoi se pun într-o farfurie metalică, deasupra unei crăticioare în care fierbe apa. Se amestecă în icre cu o linguriță, pentru a le întoarce pe toate fețele, până ce se înroșesc uniform, la baia de aburi.
Când toate icrele și-au schimbat culoarea, se ia vasul de pe foc și se adaugă treptat în grisul răcit. După ce au fost încorporate toate icrele, se adaugă uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce salata ajunge la consistența dorită.
Se adaugă zeama de la o lămâie și la urmă, ceapa tăiată foarte fin și sare, după gust.
Se omogenizează și se ține la frigider 20-30 minute înainte de servire.
Decorați feliuțele unse cu salată de icre și apoi serviți-le. Elementele de decor nu au doar rol estetic, ci și gustativ. În plus, se asociază foarte bine cu salata de icre.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din icre de crap, reteta revizuita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|