Ingrediente
- 750g.cartofi,
- sare,
- 4 oua fierte(tari),
- 2 perechi crenvursti,
- 1 praz,
- 1 manunchi de ceapa verde,
- 1 capatana de salata verde,
- 1 manunchi de patrunjel verde;
- Pentru sos:
- 4-5 linguri maioneza,
- 2 linguri ketch-up,
- 1 lingura frisca de gatit,
- 4 linguri smantana,
- 1 castravete murat,
- 1 ceapa rosie,
- 2 linguri vin alb;
Mod de preparare
1.Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 35 minute.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.Nu se clatesc cu apa rece, isi pierd toata savoarea si gustul.
2.Maioneza se amesteca cu ketch-up,cu frisca de gatit si cu smantana.Castravetele acru, precum si ceapa rosie si ceapa verde se taie bucatele,se amesteca cu vinul, si cu sosul de maioneza.
3.Ouale curatate se taie rotocoale;crenvurstii se curata de pielita si se taie tot rotocoale.Partea alba a prazului, bine spalata, se taie inele.
4.Salata verde se spala frunza cu frunza , se scurge de apa (este bine sa se centrifugheze)si se rupe in bucati cu mana.Cartofii se curata si se taie rondele de 3mm. grosime.Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine si usor, se presara cu patrunjel verde ,se acopera cu folie si se tine la frigider 2 ore.Se serveste cu vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA FRANKFURT" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|