Ingrediente
- 2 vinete
- suc de lamaie (dupa gust)
- 2 catei de usturoi
- 4-8 linguri de ulei de masline extra virgin (dupa preferinte; eu am folosit mai putin)
- 2 linguri otet din vin rosu
- sare, piper, zahar
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare.
Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie si se lasa la odihnit 15 minute. Se toaca si se amesteca cu usturoiul pisat. Se amesteca cu ajutorul unui mixer, adaungand ulei pana ajunge la consistenta dorita si se deschide la culoare. La final, se adauga otetul, sucul de lamaie, sare, piper, zahar si patrunjelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|