Ingrediente
- 150 gr. tortellini (am folosit varianta cu prosciutto, dar merge de oricare);
- 2 castraveți;
- 2 cepe verzi (am folosit soiul roșu);
- 10 roșii cherry;
- 50 gr. telemea;
- 50 gr. măsline kalamata;
- câteva frunze de salată;
- 1/2 legătură de mărar;
- 2 linguri cu ulei de măsline;
- 2 linguri cu oțet;
- sare;
- felii de lămâie (lime).
Mod de preparare
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece).
Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după preferință.
De asemenea, curățăm măslinele de sâmburi și le tăiem în jumătăți.
Tăiem telemeaua în cubulețe potrivite.
Amestecăm toate ingredientele, adăugăm sare (în funcție de gustul măslinelor și a celui de telemea), oțet și mărarul tocat mărunt.
Servim!
În funcție de gust și pretenții puteți adăuga busuioc proaspăt, oregano uscat etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|