Ingrediente
- 5 cartofi medii
- 5 ardei copți
- 3 roșii
- 100 grame de măsline feliate
- 1 ceapă (roșie) tăiată rondele
- 3 căței de usturoi, feliați
- 2-3 linguri de ulei de măsline (cu busuioc)
- 1 linguriță de oregano
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert.
Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii).
Roșiile se spală și se feliază.
Se clătesc măslinele și se feliază.
Ardeii copți se taie fâșii.
După ce au fiert, cartofii se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie în cubulețe mari.
Se pune ceapa și apoi usturoiul la călit, la foc mic, ca să nu se ardă și după ce se înmoaie se adaugă roșiile și zeama lăsată de ardeii copți. După 3-4 minute se adaugă măslinele tăiate, ardeii copți feliați și se presară oregano, sare și piper. Se amestecă ușor, pentru ca aceste condimente să fie distribuite în toată cratița și apoi se adaugă și cartofii tăiați cubulețe. Se mai lasă cratița pe aragaz, la foc mic, încă 4-5 minute, până mai scade puțin lichidul și toate ingredientele se impregnează cu sosul format. După acest interval de timp, se oprește focul de la aragaz și salata poate fi servită, fără pâine, pentru că are cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana, cu cartofi si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|