Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Postat de RODIMUR in Salate
7 Oct 2020 | 4720 vizualizari
Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Am făcut această salată, la care mă gândeam de mult timp, în urmă cu vreo trei-patru săptămâni, dar am amânat postarea rețetei, pentru că mai era atunci pe site una similară și n-am vrut să pară că ar fi un gest concurent. De fapt, sunt multe rețete de salată Mimoza, cu straturi și ingrediente diferite și fiecare o face pe aceea care-i place. Eu am ales să fac această salată cu șuncă și mozzarella/cașcaval. În plus, am adăugat un strat de salată verde și pe lângă maioneză, am folosit și cremă de brânză. Îmi place să prepar salate deosebite așa că și la aceasta m-am gândit îndelung, iar rezultatul a fost pe măsură: a ieșit o salată foarte gustoasă și sățioasă, echilibrată prin straturile adăugate și prin ceapa verde folosită, care să condimenteze și să compenseze onctuozitatea maionezei... Chiar merită făcută, această salată! 

Ingrediente

  • 150 grame de șuncă presată
  • 150 grame de cașcaval/mozzarella
  • 3-4 cartofi roz fierți
  • 4-5 ouă fierte tari
  • maioneză din 2-3 ouă (cam 3-4 linguri)
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 1 legătură de ceapă verde (doar codițele)
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui.

Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și apoi se răzuiesc pe răzătoarea mare.

Se fierb tari ouăle, se decojesc și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat, albușurile și gălbenușurile.

Se răzuiește șunca presată, tot pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se spală ceapa verde, se șterg codițele și se taie rondele.

Se începe montarea salatei: se pune primul strat de cartofi fierți răzuiți într-o formă rotundă, se condimentează cu sare și piper, se presează bine și se adaugă un strat de cremă de brânză. Al treilea strat va fi format din rondele de ceapă verde, bine presate, peste care se vor pune următoarele straturi de: șuncă presată, maioneză, gălbenușuri și apoi albușuri, condimentate cu sare și piper, încă un strat de maioneză, după care se va pune ultimul strat de cremă de brânză și la urmă, mozzarella răzuită (sau cașcavalul).

Se dă salata la rece pentru 1-2 ore, după care se scoate inelul detașabil al formei și se ornează cu roșii cherry și frunze proaspete de busuioc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de porumb cu telemea si iaurt

Postat de gurita_ta2005

Salata de porumb cu telemea si iaurt

Porumbul se scurge bine de zeama si se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt. Branza telemea o dam pe razatoarea mica. Amestecam toate ingredientele, punem sare si piper si...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Postat de katty

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2020, 23:15
Îți mulțumesc frumos, Andra!
la 08.10.2020, 00:15
la 08.10.2020, 01:09
la 08.10.2020, 09:49
Gustoasa!
la 08.10.2020, 10:04
Interesanta mimoza ta! Cu siguranta e delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking