Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Postat de RODIMUR in Salate
7 Oct 2020 | 4771 vizualizari
Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Am făcut această salată, la care mă gândeam de mult timp, în urmă cu vreo trei-patru săptămâni, dar am amânat postarea rețetei, pentru că mai era atunci pe site una similară și n-am vrut să pară că ar fi un gest concurent. De fapt, sunt multe rețete de salată Mimoza, cu straturi și ingrediente diferite și fiecare o face pe aceea care-i place. Eu am ales să fac această salată cu șuncă și mozzarella/cașcaval. În plus, am adăugat un strat de salată verde și pe lângă maioneză, am folosit și cremă de brânză. Îmi place să prepar salate deosebite așa că și la aceasta m-am gândit îndelung, iar rezultatul a fost pe măsură: a ieșit o salată foarte gustoasă și sățioasă, echilibrată prin straturile adăugate și prin ceapa verde folosită, care să condimenteze și să compenseze onctuozitatea maionezei... Chiar merită făcută, această salată! 

Ingrediente

  • 150 grame de șuncă presată
  • 150 grame de cașcaval/mozzarella
  • 3-4 cartofi roz fierți
  • 4-5 ouă fierte tari
  • maioneză din 2-3 ouă (cam 3-4 linguri)
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 1 legătură de ceapă verde (doar codițele)
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui.

Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și apoi se răzuiesc pe răzătoarea mare.

Se fierb tari ouăle, se decojesc și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat, albușurile și gălbenușurile.

Se răzuiește șunca presată, tot pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se spală ceapa verde, se șterg codițele și se taie rondele.

Se începe montarea salatei: se pune primul strat de cartofi fierți răzuiți într-o formă rotundă, se condimentează cu sare și piper, se presează bine și se adaugă un strat de cremă de brânză. Al treilea strat va fi format din rondele de ceapă verde, bine presate, peste care se vor pune următoarele straturi de: șuncă presată, maioneză, gălbenușuri și apoi albușuri, condimentate cu sare și piper, încă un strat de maioneză, după care se va pune ultimul strat de cremă de brânză și la urmă, mozzarella răzuită (sau cașcavalul).

Se dă salata la rece pentru 1-2 ore, după care se scoate inelul detașabil al formei și se ornează cu roșii cherry și frunze proaspete de busuioc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata cu cuscus si legume

Postat de mitinita

Salata cu cuscus si legume

Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Postat de simona72

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Vinetele spalate si sterse de apa cu un prosop de bucatarie se taie in doua pe lungime. Am pus vasul zepter pe foc cu capacul pus, iar cind acul termocontrol a ajuns la rosu am pus jumatatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2020, 23:15
Îți mulțumesc frumos, Andra!
la 08.10.2020, 00:15
la 08.10.2020, 01:09
la 08.10.2020, 09:49
Gustoasa!
la 08.10.2020, 10:04
Interesanta mimoza ta! Cu siguranta e delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking