Ingrediente
- 150 grame de șuncă presată
- 150 grame de cașcaval/mozzarella
- 3-4 cartofi roz fierți
- 4-5 ouă fierte tari
- maioneză din 2-3 ouă (cam 3-4 linguri)
- 200 grame de cremă de brânză
- 1 legătură de ceapă verde (doar codițele)
- sare
- piper
- Pentru decor:
- roșii cherry
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui.
Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și apoi se răzuiesc pe răzătoarea mare.
Se fierb tari ouăle, se decojesc și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat, albușurile și gălbenușurile.
Se răzuiește șunca presată, tot pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.
Se spală ceapa verde, se șterg codițele și se taie rondele.
Se începe montarea salatei: se pune primul strat de cartofi fierți răzuiți într-o formă rotundă, se condimentează cu sare și piper, se presează bine și se adaugă un strat de cremă de brânză. Al treilea strat va fi format din rondele de ceapă verde, bine presate, peste care se vor pune următoarele straturi de: șuncă presată, maioneză, gălbenușuri și apoi albușuri, condimentate cu sare și piper, încă un strat de maioneză, după care se va pune ultimul strat de cremă de brânză și la urmă, mozzarella răzuită (sau cașcavalul).
Se dă salata la rece pentru 1-2 ore, după care se scoate inelul detașabil al formei și se ornează cu roșii cherry și frunze proaspete de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|