Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit.
Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă.
Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat.
Se umezește recipientul în care se va face salata (și care să dea forma anunțată de titlu - ”movilița”) și se pune o folie alimentară, care să adere perfect.
Se ”îmbracă” pereții interiori ai recipentului cu un strat uniform de sfeclă roșie răzuită și se presează ușor, pentru a lua forma vasului. Se condimentează cu sare și piper.
Se procedează la fel cu al doilea strat, de morcovi răzuiți și apoi cu al treilea strat, de țelină. Se condimentează, de asemenea, fiecare strat și se pune oul fiert tare în mijlocul vasului.
Se completează cu cartofii răzuiți spațiul rămas între ou și cele trei straturi de legume. Se condimentează și se presează ușor, pentru a nu mai rămâne aer între straturi și pentru a fixa oul în mijlocul vasului, în poziție verticală.
Se pune deasupra o farfurioară, care să preseze conținutul și apoi tot recipientul se dă la frigider, până a doua zi, într-o pungă de unică folosință, pentru ca legumele să nu se usuce.
Înainte de a scoate salata din frigider, se prepară dressing-ul din ingredientele de mai sus. Semințele de rodie se pun deasupra, la sfârșit, în recipientul de servire.
A doua zi se scoate recipientul din frigider și salata se răstoarnă ușor, pe o farfurie.
Se decorează cu frunzulițe de busuioc proaspăt și se servește cu dressing-ul preparat anterior și cu feliuțe de portocală.