Ingrediente
- 6 cartofi roz
- 1 roșie
- 50 grame de măsline
- 1 legătură de leurdă
- sare
- piper
- oregano
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe.
Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: leurda se spală bine, sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluțe. Se spală roșia și se feliază.
Se pune în bolul de servire o jumătate din cantitatea de cartofi tăiați cubulețe, se adaugă leurda fideluță, măsline și o jumătate de roșie feliată. Se condimentează salata cu: sare, piper, oregano și se adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline.
Se adaugă și restul de cartofi, leurdă, roșie, măsline, după care se condimentează și se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie.
Se decorează salata cu două felii de lămâie și poate fi servită imediat, sau după ce stă la rece cel puțin 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala, cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|