Salata orientala, cu leurda

Postat de RODIMUR in Salate
16 Mai 2021 | 2743 vizualizari
Salata orientala, cu leurda

În fiecare primăvară fac câteva preparate cu leurdă, acest ”usturoi sălbatic” foarte gustos, care curăță corpul de toxine, mai ales la ieșirea din iarnă. Unul din aceste preparate a fost o salată orientală de post (deci fără ouă) în care n-am folosit ceapă, ci leurdă și tare bună mi s-a părut. Drept este că mie-mi cam place leurda...

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 1 roșie
  • 50 grame de măsline
  • 1 legătură de leurdă
  • sare
  • piper
  • oregano
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe.

Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: leurda se spală bine, sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluțe. Se spală roșia și se feliază.

Se pune în bolul de servire o jumătate din cantitatea de cartofi tăiați cubulețe, se adaugă leurda fideluță, măsline și o jumătate de roșie feliată.  Se condimentează salata cu: sare, piper, oregano și se adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline.

Se adaugă și restul de cartofi, leurdă, roșie, măsline, după care se condimentează și se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie. 

Se decorează salata cu două felii de lămâie și poate fi servită imediat, sau după ce stă la rece cel puțin 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala, cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata boeuf

Postat de Oana

Salata boeuf

Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine. Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in...

Citeste continuarea

Fasole verde cu usturoi

Postat de merisor67

Fasole verde cu usturoi

Punem apa la fiert cu putina sare. Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2021, 23:18
la 17.05.2021, 04:35
Buna idee !!!
la 17.05.2021, 09:13
Delicioasă!
la 17.05.2021, 09:44
Buna!
la 17.05.2021, 10:19
Foarte gustoasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking