Salata picanta de telina si morcov cu maioneza

Postat de Valclaudia in Salate
12 Iun 2016 | 7885 vizualizari
Salata picanta de telina si morcov cu maioneza

Ingrediente

  • 250 gr. morcovi rasi
  • 250 gr. telina rasa
  • fulgi de chili dupa gust
  • maioneza de casa dintr-un galbenus crud si unul de la un ou fiert +200 ml ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • marar verde
  • 1 lingura zeama de limeta

Mod de preparare

Curatam morcovii si telina, le spalam bine sub det de apa rece, le stergem cu prosoape absorbante de bucatarie,apoi le trecem pe razatoarea cu ochiuri mici.

Preparam maioneza de casa din galbenusul de la un ou fiert+1 galbenus de la un ou crud+1 lingurita de mustar+200 ml ulei de floarea soarelui.

Peste maioneza presaram sare si fulgi chili dupa gust,marar verde, adaugam apoi maioneza peste legumele rase, omogenizam.

La final adaugam 1 lingura zeama de limeta, amestecam sa se incorporeze aroma in toata compozitia.

Dam salata la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata picanta de telina si morcov cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu oua fierte

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu oua fierte

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop. Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ]. Vinetele se pun 10 minute...

Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

Postat de andaoana

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2016, 18:24
buna salata
la 12.06.2016, 18:36
Super!
la 12.06.2016, 18:46
Super salata!
la 12.06.2016, 19:16
la 12.06.2016, 19:35

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking