Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de Ksenya in Salate
16 Mar 2017 | 6628 vizualizari
Винегред - salata ruseasca de legume

винегред- vinegred  in traducere, este o salata ruseasca  de legume foarte populara. Fara ea nu exista masa de sarbatori. Fie ca e zi de nastere, revelion, Craciun sau Paste, veti gasi aceasta salata mereu pe mese. Se prepara in mai multe feluri. Eu am s-o prezint pe cea clasica. E usor de preparat si foarte sanatoasa si satioasa! Buna si in timpul postului.

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii
  • 3 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe verzi cu tot cu cozi
  • 2 castraveti murati
  • 4 linguri mazare verde fiarta
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • marar proaspat pentru ornat ,optional

Mod de preparare

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca.

Se serveste cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Винегред - salata ruseasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Postat de rocsi_1612

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele...

Citeste continuarea

Salata a la russe

Postat de RODIMUR

Salata a la russe

Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2017, 17:18
imi place cum arata!
la 16.03.2017, 17:25
la 16.03.2017, 17:30
la 16.03.2017, 18:10
Pe gustul meu! tocmai am făcut o salata din sfecla, rodie, spanac și dressinguri cu ulei de dovleac
la 16.03.2017, 18:57

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking