Salata verde cu mozzarella si nuci

Postat de alinutza1983 in Salate
5 Feb 2011 | 5694 vizualizari
Salata verde cu mozzarella si nuci

Inca o reteta delicioasa si extrem de satioasa , marca a d-lui Radu Popovici...

Ingrediente

  • 250 g branza mozzarella proaspata, taiata cubulete
  • 250 g frunze mixte de salata, rupte bucatele
  • 12 rosii cherry, taiate in jumatate
  • 100 g mieji de nuca, tocati grosier
  • 4 cepe verzi, taiate bucatele
  • 2 linguri de masline negre, intregi, sau curatate de samburi si taiate in jumatate
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 1/2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 1/2 lingura de suc de lamaie
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 lingurite de miere
  • 1/4 cana frunze proaspete de busuioc, rupte bucatele

Mod de preparare

Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta.

Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele, branza mozzarella, ceapa verde, busuiocul si miejii de nuca. Se toarna vinegreta deasupra, se potriveste de sare si se amesteca. Se presara salata cu piper negru, proaspat macinat. Se serveste salata la temperatura camerei.

Daca se prepara salata inainte, indicat este ca vinegreta sa se adauge chiar inainte de a o servi, caci acidul din dressing va ofili si va pata frunzele de salata si cele de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata verde cu mozzarella si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Postat de gurita_ta2005

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete....

Citeste continuarea

Salata cu calamar si loboda de gradina

Postat de mihaelar63

Salata cu calamar si loboda de gradina

Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa. Taiati loboda fasii. Spalati ridichile si le taiati rondele. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 11:21
la 05.02.2011, 11:30
la 05.02.2011, 11:39
la 05.02.2011, 11:41
frumoasa, usoara si sanatoasa.....
la 05.02.2011, 11:52
Splendida!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking