Salată de ton cu brânzeturi și semințe
Postat de CulinaryRainbow in Salate
16 Ian 2014 | 5175 vizualizari
Salata de ton e una dintre preferatele mele. Însă azi am adăugat la ea ingrediente magice. :)
Semințele de cânepă și cele din sâmburi de caise sunt din punct de vedere semințele care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din casă.
Sâmburii din semințele de caise conțin controversata vitamină B17, denumită și amigdalină. Din motive lesne de înțeles, având în vedere mafia industriei farmaceutice, amigdalina a fost interzisă acum 35 de ani. Această vitamină care face parte din complexul de B-uri, și are efecte benefice în distrugerea celulelor canceroase prin stimularea sistemului imunitar pentru ca acesta să le elimine din organism și să le stopeze înmulțirea necontrolată.
Semințele de cânepă sunt printre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional. Sunt cea mai bună sursă de acid gama linoleic care îmbunătățește procesul de ardere a grăsimilor din organism. De asemenea, acestea conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali bunei funcționări a organismului, omega 3, 6 și 9 care au proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Conțin o mare cantitate de lecitină. Nu inhibă tripsina ( enzimă secretată de pancreas care ajută la descompunerea proteinelor în substanțe mai ușor solubile ) și nu produc alergii.
Urda este cel mai indicat produs lactat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Are un procent scăzut de grăsimi staturate, doar 8%, dar o densitate nutrițională mare ceea ce conferă rapid senzația de sațietate. Aminoacizii din compoziția urdei creează masă musculară, un lucru mai ales pentru persoanele care doresc să scadă în greutate, dar doresc și fermitate. Tot aminoacizii, însă de data aceasta cei cu conținut de sulf protejează ficatul. Din acest motiv, consumul de urdă este recomandat și bolnavilor cu afecțiuni hepatice sau renale.
Acestea fiind spuse, să trecem la rețetă: