Salată de ton cu brânzeturi și semințe

Postat de CulinaryRainbow in Salate
16 Ian 2014 | 5175 vizualizari
Salată de ton cu brânzeturi și semințe

Salata de ton e una dintre preferatele mele. Însă azi am adăugat la ea ingrediente magice. :) Semințele de cânepă și cele din sâmburi de caise sunt din punct de vedere semințele care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din casă. Sâmburii din semințele de caise conțin controversata vitamină B17, denumită și amigdalină. Din motive lesne de înțeles, având în vedere mafia industriei farmaceutice, amigdalina a fost interzisă acum 35 de ani. Această vitamină care face parte din complexul de B-uri, și are efecte benefice în distrugerea celulelor canceroase prin stimularea sistemului imunitar pentru ca acesta să le elimine din organism și să le stopeze înmulțirea necontrolată. Semințele de cânepă sunt printre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional. Sunt cea mai bună sursă de acid gama linoleic care îmbunătățește procesul de ardere a grăsimilor din organism. De asemenea, acestea conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali bunei funcționări a organismului, omega 3, 6 și 9 care au proprietăți antiinflamatorii și de echilibrare hormonală. Conțin o mare cantitate de lecitină. Nu inhibă tripsina ( enzimă secretată de pancreas care ajută la descompunerea proteinelor în substanțe mai ușor solubile ) și nu produc alergii. Urda este cel mai indicat produs lactat în lupta împotriva kilogramelor în plus. Are un procent scăzut de grăsimi staturate, doar 8%, dar o densitate nutrițională mare ceea ce conferă rapid senzația de sațietate. Aminoacizii din compoziția urdei creează masă musculară, un lucru mai ales pentru persoanele care doresc să scadă în greutate, dar doresc și fermitate. Tot aminoacizii, însă de data aceasta cei cu conținut de sulf protejează ficatul. Din acest motiv, consumul de urdă este recomandat și bolnavilor cu afecțiuni hepatice sau renale. Acestea fiind spuse, să trecem la rețetă:

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • o salată verde potrivită
  • două conserve de ton în ulei ( ideal ar fi să folosim bucăți, însă eu aveam deja ton mărunțit )
  • o ceapă roșie tăiată rondele
  • o mână de măsline kalamon
  • jumătate dintr-un ardei gras
  • o roșie
  • 150 g de brânzeturi ( eu am folosit urdă, caș de oaie degresat și tofu )
  • o mână de sâmburi de nucă
  • o mână de sâmburi din semințe de caise
  • o mână de semințe de dovleac
  • o mână de semințe de floarea soarelui
  • o mână de porumb
  • semințe de cânepă
  • o lămâie potrivită
  • ulei de șofrănel ( are de asemenea proprietăți extraordinare, merită să-l ”google-iți” ) :)

Mod de preparare

Prima dată spălăm bine salata, apoi o uscăm în centrifuga ( puteți s-o uscați și folosind șervețele ). Apoi o rupem ( ar fi indicat să n-o tăiem pentru că lama cuțitului o va oxida ). 

Am strecurat tonul iar apoi l-am răsturnat peste salată. Am adăugat semințele, măslinele, porumbul și ardeiul. Am amestecat puțin, apoi am adăugat restul ingredientelor lăsând urda la final. Am stropit totul cu zeama de lămâie și uleiul de șofrănel. 

Pentru decor am folosit o felie subțire de lămâie și am presărat fulgi din semințe de cânepă.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat, și foarte sănătoasă având toate proprietățile acestor ingrediente extraordinare adunate la un loc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ton cu brânzeturi și semințe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Salata bulgareasca

Postat de merisor67

Salata bulgareasca

Spalam bine legumele si le scurgem, apoi le taiem in doua pe lungime. Pastram pentru ornat un castravete si doua rosii. La ardei indepartam cotoarele, nervurile si semintele. Curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 17:42
la 16.01.2014, 17:42
la 16.01.2014, 17:57
ce bine arata!!!
la 16.01.2014, 18:32
la 16.01.2014, 18:45
una din salatele mele preferate

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking