Ingrediente
- Pentru pui:
- 200 grame piept de pui, taiat cuburi- eu am folosit proteina din soia
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar brun
- sucul de la 1/2 lime
- 1/2 lingurita pudra de curry
- 1 catel de usturoi
- Pentru dressing:
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 linguri sos Hoisin
- 2 chili, tocati
- 2 linguri otet din orez
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingurita sos de peste
- 1 lingura unt de arahide nesarat
- Pentru salata:
- 150 grame taitei din orez gatiti (eu am folosit din orez brun)
- 2 morcovi, taiati julienne
- 1 avocado copt, fara coaja si sambure, taiat felii
- 1 ardei gras portocaliu, taiat julienne
- cateva frunze de salata
- 4 fire ceapa verde, tocate
- 3 linguri busuioc, menta si coriandru tocate
- 2 tulpini lemongrass tocate
- 2 linguri seminte de susan (optional)
- cateva alune nesarate, prajite
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se amesteca sosul de soia, uleiul de susan, zaharul brun, sucul de lime, curry si usturoiul pisat intr-un bol si se adauga bucatile de pui (proteina din soia).
Se incalzeste un wok la foc mediu si se adauga proteina si sosul ramas. Se gateste 6 minute, amestecand frecvent, pana se caramelizeaza.
Se amesteca toate ingredientele pentru salata intr-un bol, se imparte in 4 castroane, se adauga proteina deasupra si dressingul, se presara cu seminte de susan si alune sfarmate
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata vietnameza Pachetel de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|