Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru

Postat de ancutsa in Dulciuri
7 Sep 2016 | 2876 vizualizari
Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru

Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa. Le-am decorat cu seminte de susan, cimbru si oregano. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 3 linguri smantana;
  • 200 g margarina;
  • faina cat cuprinde;
  • 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou pt aluat + 1 ou pentru uns aluatul;
  • Susan, cimbru si oregano

Mod de preparare

 

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.

Se da aluatul 30 de minute la frigider.

 

Se preincalzeste cuptorul.

Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.

Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras. Se decoreaza cu seminte de susan si condimentele preferate.

 

Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii.

Eu am obtinut 4 tavi de saleuri.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/saleuri-de-casa-cu-susan-cimbru-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa cu susan, oregano si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chocolate crinkles

Postat de oanapl

Desert chocolate crinkles

Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...

Citeste continuarea

Desert cozonaci cu smantana in aluat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu smantana in aluat

Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2016, 17:14
la 07.09.2016, 17:15
Yammiiii! Ce bune
la 07.09.2016, 17:18
ce frumusele si bune sunt!
la 07.09.2016, 17:18
ce bunatate
la 07.09.2016, 18:16
Cristina,

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking