Sandwich cald cu oua posate

Postat de Dya in Sandvisuri
28 Ian 2014 | 5358 vizualizari
Sandwich cald cu oua posate

Ideea de ou posat a pornit de la Simona, care m-a facut curioasa. Asa ca am dat o cautare pe google, am aflat ca totusi nu sunt chiar atat de deficil de pus in practica, fapt pentru care am incercat si eu. Sunt multumita de rezultat :) chiar daca se putea mai bine!

Ingrediente

Pentru sandwich ne sunt necesare:

  • doua felii groase de paine
  • 100 gr ciuperci
  • o bucata de praz
  • un ardei gras rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • 200 gr cascaval Delaco
  • 2-3 fire de marar proaspat

Pentru ouale posate ne sunt necesare:

  • 2 oua proaspete
  • 100 ml otet
  • 2 litri apa

Mod de preparare

Taiem ciupercile si ardeiul gras in felii. Le asezam intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si le calim usor. Cand sunt rumenite, adaugam prazul si ceapa verde tocate/feliate si le mai lasam pe foc cam 3-4 minute. Le scoatem apoi din tigaie cu ajutorul unei palete/spumiere, lasandu-le sa se scurga bine de uleiul absorbit.

Intre timp, pregatim ouale. Punem cei 2 litri de apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot. Spargem oul in apa si il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, fara a il atinge (doar daca se lipeste de vasul in care fierbe, il miscam usor). Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. La fel procedam si cu cel de al doilea ou.

Trecem apoi la "montarea" sandwich-ului: Pe cele doua felii de paine, asezam 3-4 felii de cascaval si legumele rumenite. Le punem apoi in tigaia unsa cu ulei, la foc potrivit si le lasam 4-5 minute pana incepe sa se topeasca cascavalul. Le scoatem din tigaie, presaram putin cascaval ras si marar verde, asezam ouale posate si le servim imediat, cat sunt inca calde. Pofta buna!

 
  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cald cu oua posate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Postat de Pungasa_Rogue

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-un...

Citeste continuarea

Sandvis "vesel" pentru copii

Postat de simona72

Sandvis "vesel" pentru copii

Chifla se taie in doua pe lungime. O felie se unge cu putin unt, iar cealalta cu crema de branza natur de la Delaco. Felia de cascaval se taie pe margini in forma de zimti, se unge cu putina crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2014, 11:49
bun
la 28.01.2014, 11:51
Foarte bun!
la 28.01.2014, 11:54
Salivezi instat cand il vezi!
la 28.01.2014, 11:56
Cat este de bogat , si arata delicios
la 28.01.2014, 12:00
Bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking