Sandwich cu sos pesto si germeni de praz
Postat de bucataria_cu_mirodenii in Sandvisuri
20 Ian 2013 | 5574 vizualizari
Un mic dejun delicios cu ingrediente alese si cel putin interesante intr-un sandwich cu paine integrala cu ierburi, cu sos pesto, crema branza Almette, pancetta si germeni de praz. O cafea cu lapte si sucul proaspat de portocale nelipsit si poti incepe o zi cu zambetul pe buze, savurand un sandwich autentic, bogat si satios. Poti adauga ingrediente dupa bunul plac, iar timpul de pregatire este foarte scurt.
Stiati ca ... Semintele de dovleac au rolul de a ingrosa mancarea si de a ii da o aroma de nuci sau alune.
In majoritatea tarilor europene dovleacul este vegetala populara, dar este crescut in special pentru ulei. Uleiul provenit din semintele de dovleac este folosit in salate cu frunze de salata, usturoi pisat, otet si sare si pentru a aromatiza diverse mancaruri. Exista variante de salate care contin carne de vita fiarta, fasole, cartofi, rosii, ceapa si usturoi. Mai este folosit si la prepararea painii sau branzeturilor aromate. O regula importanta a bucatarilor spune ca daca o mancare este asezonata cu seminte de dovleac, atunci aroma sa este imbunatatita de adaugarea unei mici cantitati de ulei din seminte de dovleac. Sursa: [Seminte de dovleac].