Saramura de crap

Postat de susu in Crap / Caras
22 Mar 2016 | 14112 vizualizari
Saramura de crap

O reteta mondiala, se poate face si acasa cu legume coapte in cuptor, recomandat ar fi cu peste si legume la gratar pe carbuni.

Ingrediente

  • 6 bucati file de crap de dunare
  • 3 cani de apa ( 900 ml )
  • 10 rosii cherry potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute proaspat sau murat
  • 1-2 lgt vegeta
  • 1 lgt boabe de piper mozaic
  • 1 legatura patrunel verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lgt cimbru
  • 1 lg otetulei de masline
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute. Pestele poate fi facut la gratar sau chiar prajit. Asezam kapia, rosiile, ardeiul iute si usturoiul pe o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 de grade. Din cand in cand le puteti intoarce sa se faca pe toate partile.

Cand s-au copt le punem intr-un vas, punem sare pe ardei si le acoperim pana se racesc. Le decojim si taiem ardeii si rosiile marunt. Daca puteti scoateti pulpa de la usturoi sau folositi-l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, foile de dafin, si 2-3 catei de usturoi crud trecut prin presa. Cand a dat in clocot punem restul ingredientelor si 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate, punem restul de verdeata, putin ulei de masline si lingura de otet. Gustam si potrivim de sare. Asezam pestele intr-o tava, scurgem si zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca vreo 30 de minute sa mai scada. Daca doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa-si ia gust fara sa-l mai dati la cuptor. Pestele trebuie sa fie acoperit in totalitate de zeama. Pestele ar fi bine sa fie taiat rondele potrivite. Daca va place sosul mai legat o alta varianta ar fi sa blenduiti toata compozitia dupa ce a fost fiarta.  Saramura este buna atat rece cat si calda.

Daca doriti o reteta mai rapida: faceti un sos din rosii, ardei gras si iute si usturoi coapte si maruntite la blender impreuna cu putin ulei de masline, usturoi crud si patrunjel verde. Pestele scos din folie se pune imediat cat este inca fierbinte in acest sos, se lasa putin sa-si ia gust si se serveste fara sa-l mai dati la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya

Saramura de crap a la Sulina

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2016, 09:01
la 22.03.2016, 09:30
foarte bun
la 22.03.2016, 11:53
la 22.03.2016, 18:38
la 23.03.2016, 19:58

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking