Saratele

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
7 Noi 2012 | 10422 vizualizari
Saratele

By E-retete.ro!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 150 g smantana(eu am pus 4 linguri)
  • 100 g margarina rama
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte cadut
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachete drojdie
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • mac,susan,chimen,cascaval

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.

Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.

Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).

Framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.

Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.

Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.

Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!

Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Biscuiți cu cașcaval - Gustarea crocantă și delicioasă

Postat de Bucataras

Biscuiți cu cașcaval - Gustarea crocantă și delicioasă

Cum se prepara Biscuiți cu cașcaval - Gustarea crocantă și delicioasă: Rade fin cașcavalul. Cerne făina și un praf de sare într-un bol și adaugă brânza mascarpone,...

Citeste continuarea

Reteta de saratele cu cascaval

Postat de mirela0911

Reteta de saratele cu cascaval

Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 23:35
la 07.11.2012, 23:39
Delicioase draga mea bravo
la 08.11.2012, 00:44
la 08.11.2012, 00:53
foarte bine arata si bune
la 08.11.2012, 05:53
Foarte fine

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking