Saleuri de casa

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
29 Iun 2013 | 16995 vizualizari
Saleuri de casa

Pentru ca incepe weekend-ul propun o reteta de saleuri facute in casa pentru a fi si mai bune ;) ... Reteta e foarte usor de preparat iar rezultatul e garantat :)

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 100 gr cascaval ( sau parmezan)
  • 1 galbenus de ou
  • apa

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea ,punem untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta bine.Va rezulta un aluat nisipos.

Adaugam cascavalul si framantam in continuare.

Adaugam si galbenusul.

Punem apa putin cite putin pina obtinem un aluat elastic .

Dam circa 20 minute la frigider apoi intindem o foaie din care taiem fasii pe care le rasucim putin la capete sau le lasam simple.

Le punem in tava tapetata cu foaie de copt si le dam la cuptor incins la 200 grade pina se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de licurici_lra

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...

Citeste continuarea

Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri

Postat de ancutsa

Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri

  Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2013, 09:43
la 29.06.2013, 09:44
Caro.hai sa faci si la minesau fa la tine si trimite la mineimi plac foarte mult,dar de cate ori am facut mi-au iesit asa niste bolovani
la 29.06.2013, 09:51
Faine si bune! Sunt de probat!!
la 29.06.2013, 09:54
Gio...e a doua oara cind fac reteta si mereu au iesit foarte bune.Dar vin.Eu aduc saleuri tu aduci din tortul facut ieri
la 29.06.2013, 09:54

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking