Ingrediente
- 1 pachet margarina unirea
- 1 pahar smantana (250 g)
- 2 oua
- 200 g cascaval ras
- drojdie cat o nuca
- faina cat cuprinde
- sare
- susan, mac
Mod de preparare
Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea.
Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare).
Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o foaie (daca vrem ca saratelele sa fie mai crocante intindem foaia mai subtire, daca vrem sa fie mai moi, intindem o foaie mai grosuta)
Taiem bastonase pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau ulei).
Ungem saratelele cu ou si presaram deasupra susan sau mac sau ce avem prin casa.
Se dau la cuptor la foc potrivit pana observam ca se rumenesc.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|