Ingrediente
- 250 g faina
- 100 g parmezan ras
- 100 g mozzarella rasa
- 100 g unt topit
- 1 praf de copt
- 4 linguri smantana
- 1 ou
- sare grunjoasa
- mac
- susan
- 1 ou pentru uns
- 1 lingura lapte
- cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta
Mod de preparare
Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit, se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine. La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).
Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|