Saratele cu mozzarella si parmezan

Postat de MyCookingLife in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2011 | 10165 vizualizari
Saratele cu mozzarella si parmezan

Incredibil de fragede, gustoase, perfecte pentru o gustare sau aperitiv! Eu mereu fac cel putin cantitate dubla.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasa
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • mac
  • susan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura lapte
  • cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta

Mod de preparare

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit,  se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine.  La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).

Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc  mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le...

Citeste continuarea

Placinte ardelenesti

Postat de Ina

Placinte ardelenesti

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol.  Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2011, 22:20
la 29.12.2011, 22:32
wowwwwww Ramona,m-ai ucis
la 29.12.2011, 22:37
bune gustoase
la 29.12.2011, 22:45
waw waw....aspectoase si apetisante!!!
la 29.12.2011, 22:52
mmmm, ce bine arataaaa

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking