Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat
- 150 g telemea sau branza feta
- 250 ml apa minerala
- 3 lg untura netopita
- drojdie cat o nuca mica
- 1 ou
- 2 lingurite sare mare
- 1 lingura seminte de chiemen
- faina cat cuprinde aprox 500 g
- Pt uns
- 1 ou +2-3 lg lapte
- seminte de mac si chimen
- branza telemea
Mod de preparare
-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea
-drojdia o dizolvam in apa minerala calduta,
-adaugam peste faina drojdia dizolvata
-adaugam untura si branza rasa si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit
-separam aluatul in 2 parti egale,intindem o parte,ungem cu oul batut cu lapte ,presaram chimen si mac si radem deasupra putina branza
-taiem saratelele cu un cutit bine ascutit ,asezam in tava presarata cu putina faina(la fel vom proceda si cu alauatul ramas) ,coacem la 180grade pana se rumeneste frumos,aproximativ 15-20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|