Sarbusca cu zer de oaie

Postat de abetina in Supe/Ciorbe
15 Iul 2020 | 5286 vizualizari
Sarbusca cu zer de oaie

Reteta de vara

Ingrediente

  • 2 l zer de oaie
  • 1 kg.cartofi
  • 1 dovlecel, circa 200 gr
  • 1 sfecla rosie
  • 2 cepe
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 1/4 bucata telina
  • 2 gogonele
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 6 oua
  • 1 legatura leustean.

Mod de preparare

Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala, la fel ca laptele dulce.

Se opreste focul, se sparg ouale si se dau drumul in oala; daca vreti, puteti trece cu furculita prin oala sa se sparga ouale, la ai mei le plac ouale sa fie intregi, asa ca le dau drumul in oala si nu mai amestec. Se adauga leustean tocat si puteti sa va bucurati de o sarbusca sau un bors de vara foarte sanatos. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
   

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca cu zer de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...

Citeste continuarea

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2020, 13:30
Trebuie sa incerc si eu sa prepar sarbusca
la 15.07.2020, 14:57
Interesant!
la 15.07.2020, 16:57
la 15.07.2020, 19:39
Arata bine!
la 16.07.2020, 12:54
multumesc de aprecieri,fiti binecuvantati!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking