Ingrediente
- 2 l zer de oaie
- 1 kg.cartofi
- 1 dovlecel, circa 200 gr
- 1 sfecla rosie
- 2 cepe
- 1 gogosar
- 3 morcovi
- 1/4 bucata telina
- 2 gogonele
- 1 lingura sare
- 2 linguri bulion de gogosari
- 6 oua
- 1 legatura leustean.
Mod de preparare
Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala, la fel ca laptele dulce.
Se opreste focul, se sparg ouale si se dau drumul in oala; daca vreti, puteti trece cu furculita prin oala sa se sparga ouale, la ai mei le plac ouale sa fie intregi, asa ca le dau drumul in oala si nu mai amestec. Se adauga leustean tocat si puteti sa va bucurati de o sarbusca sau un bors de vara foarte sanatos. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca cu zer de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|