Sarlota de vanilie si sirop de rodie

Postat de RuxyRux in Dulciuri
13 Dec 2016 | 3542 vizualizari
Sarlota de vanilie si sirop de rodie

Un desert fistichiu, cu arome orientale...delicios!

Ingrediente

Sarlota de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. amidon porumb
  • 75 gr. zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • bobite de rodie ( 1/2 rodie)
Sirop de rodii:
  • sucul de la o rodie si jumatate
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 lingurita extract de flori de portocal( numai si numai daca va place gustul , altfel il puteti inlocui cu extract de flori de trandafir, sau sa renuntati complet)
  • vanilie
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la racit si se adauga bobitele de rodie. Se pune compozitia intr-un vas, bol, ( Jena) si se da la rece.

Se storc rodiile si sucul rezultat se amesteca cu siropul de artar, zaharul si vanilia, extractul de flori de portocal si se pune totul intr-un vas pe foc mic, se lasa sa fiarba in jur de 12 -14 minute sau pana capata consistenta unui sirop. Siropul se raceste.

Sarlota se rastoarna pe un platou si se toarna sirop de rodii deasupra dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vanilie si sirop de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Praline cu mango confiate si ienibahar

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Praline cu mango confiate si ienibahar

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura Budapesta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Budapesta

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 19:11
Din asta vreau cu siguranta, am gresit de data asta, imi place...
la 13.12.2016, 19:33
la 13.12.2016, 19:39
Ce apetisantă!
la 13.12.2016, 19:50
la 13.12.2016, 20:05
ce bine arata...

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking