Ingrediente
- 0 varza mare
- 500 gr. carne tocata
- o ceasca de orez
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 100 gr. ulei
- 500 gr. pasta de rosii
- 0 lingurita boia dulce
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- marar verde o legatura
- o crenguta de cimbru
- ramuri de cimbru si marar
- otet
Mod de preparare
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet .
Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit.
Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru.
Punem uleiul la incins in cratita ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa , Adaugam ardeiul si boiaua de ardei , pe urma punem carnea tocata si orezul , mararul si cimbrul , amestecam compozitia si adaugam 250 gr. de pasta de rosii, sare si piper dupa gust .
Cotorul de varza il taiem marunt si il asezam peste ramurile de cimbru si marar in oala in care vom fierbe sarmalele.
Infasuram sarmalele si le asezam in oala , perste fiecare strt de sarmale punem pasta de rosii , la final punem un strat de varza taiata marunt si pasta de rosii.
Punem apa si sare la fiert si turnam in oala peste sarmalute acoperim oala cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la temperatura de 150 grade aproximativ 90 de minute.
Se sevesc cu smantana .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|