Sarmale fierte in vin

Postat de MotanLaOale in Porc
12 Ian 2014 | 21011 vizualizari
Sarmale fierte in vin

Prea au facut fetele pe aici si cum nu am facut de sarbatori am zis sa incerc si eu cu vin. Au iesit foarte bune.

Ingrediente

  • 800g carne tocata
  • 2 verze murate mari
  • 3 cepe mari
  • o cana orez
  • 300g pasta de tomate
  • 500ml vin alb demisec
  • 300g scarita afumata
  • 300g oase afumate
  • vegeta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

 Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca si se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura (scarita) se taie felii.

 Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

 Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

 Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.

Se pun felii de afumatura si se nai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

 Se face un amestec din 3 linguri pasta de tomate, apa si vinul si se toarna in cratita pana acopera varza.

 Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

 Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

 Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

 Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

Postat de mihaelar63

Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

 Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care  adugati otetul. Se opreste focul cand apa ajunge...

Citeste continuarea

Sarmale fierte in vin

Postat de medioto59

Sarmale fierte in vin

Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se soteaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 20:29
ar trebui sa le incerc,dar mai intai sa gust de la tine
la 12.01.2014, 20:32
O bunatate
la 12.01.2014, 20:32
vin si eu la tine la masa, ca prea bine arata
la 12.01.2014, 20:32
Mai bine luam trenul in directia cealalta
la 12.01.2014, 20:35

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking